Om Kimchifabriken

”Varför är det så svårt att få tag på bra kimchi i Sverige” tänkte vi och fick storhetsvansinne. Vi skulle förse varenda kotte med härlig bubblande kimchi.

Örebroarna sägs vara skeptiska till nymodigheter. ”Funkar det i Örebro funkar det överallt” går ryktet. Så vi ställde oss på en marknad i Örebro och försökte sälja. Ryktet om Örebroarna var fel. Det blev succé, och vi sålde slut på några timmar.

Vi byggde upp ett kök på Lindbacka bruk utanför Örebro och levererade snart till butik, restaurang och direkt till er kunder.

Tidningsartiklar skrevs, radio sändes och flera ton kål hackades ute på Lindbacka. Men ärligt talat var vi inte särskilt stolta över våra råvaror.

Allt ändrades efter ett möte med en charmig bonde på en parkeringsplats, som gärna ville hjälpa oss att odla kål på hemmaplan.

Idag gör vi som koreanerna – vi skördar och gör årets kimchi på hösten. Kilsbergskimchin säljs i begränsad upplaga tills den tar slut.

Samtidigt bjussar vi hejvilt på våra recept tillsammans med vårt smarta kimchikit som gör det busenkelt att komma igång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*